KlubVind

KlubVind

KlubVind News

Kunstgræsbane er det noget for jer

Der er sket en væsentlig stigning i antal områder i Danmark med kunstgræs over de sidste år  – Danmark fik sin første kunstgræsbane til fodbold i 1992.   

En del fodboldklubber i Danmark bruger kunstgræs. Det er et relativt nyt fænomen, at kunstgræs bliver brugt i sportssammenhænge – i 1992 fik første klub i Danmark kunstgræs på deres fodboldbane. Der er dog nogle planlægningsmæssige aspekter at tage højde for og derudover også aspekter i forhold til miljøet. Der er bl.a. følgende fordele og ulemper:  

Fordelene ved en kunstgræsbane  

 • En fodboldbane på kunstgræs kan også bruges om vinteren og giver således mulighed for fodboldkampe udendørs i vintersæsonen   
 • De syntetiske og elastiske materialer minimerer skader og agerer som græs – Nogle foretrækker dog at bruge særlige fodboldstøvler til kunstgræs med bedre stødabsorbering   
 • En kunstgræsbane estimeres at kunne holde til 3000 timers fodboldspil   

Ulemperne ved en kunstgræsbane  

 • Det kræver tilladelser fra kommunen ift. kloaktilslutninger, banens placering, og det er nødvendigt at inddrage naboer og nærmiljøet i planlægningsfasen  
 • Nogle kunstgræsmodeller giver brandsår – vanding af banen før en kamp kan forebygge skader  
 • Kunstgræs indeholder mikroplast såsom granulatindfyld som ikke er godt for miljøet, hvis det ikke plejes korrekt  
 • Kunstgræs kræver særlig pleje og vedligeholdelse  

På trods af at det almindelige græs er mere naturligt og autentisk at benytte, er kunstgræsbaner hyppigere og hyppigere kommet i brug på mange stadioner og fodboldbaner. Både kommuner, EU, miljøstyrelsen og nationale/internationale sportslige organisationer har fokus på at rådgive og informere klubberne om kunstgræs. Der er også fokus på, at det skal være så miljøvenligt så muligt. Kunstgræsbaner er under fortsat udvikling, så der er færrest gener.

Er I klar til at søge midler til jeres projekt ?

Sådan fungerer KlubVinds støttelotteri

KlubVind gør op med den gængse måde at samle penge sammen til klubben, hvor det tidligere primært har været dør-til-dør salg, der er blevet brugt. Vi leverer en online platform til afholdelse af støttelotterier og holder styr på de praktiske opgaver.

Det er nemt og enkelt at komme i gang:

 1. Bestyrelsen beslutter, at idrætsforeningen skal skaffe midler via KlubVinds støttelotteri.
 2. KlubVind leverer en individuel side til jeres forening.
 3. Lodsedlerne bliver solgt via jeres online side.
 4. Vindernumre bliver udtrukket og publiceret på fair og rimelig vis.
 

Om KlubVind

KlubVind har til formål at hjælpe foreningslivet til en bedre økonomi, for eksempel igennem levering af en online platform til salg af støttelotterier og gennem vidensdeling. Sportsklubber giver udtryk for stor tilfredshed med KlubVind som leverandør på deres online støttelotterier.

KlubVind er en lille midtjysk virksomhed, grundlagt og ledt af Mads Hulgaard i 2019. Historien om KlubVind starter i Elev-Nye idrætsforening, hvor Mads er formand. Gennem foreningsarbejdet opstod der udfordringer ved at dække de daglige udgifter og samtidigt finansiere nye projekter for klubben. Kombineret med en stilling indenfor lotteri-sektoren, opstod idéen om at digitalisere foreningslotterierne – resultatet blev KlubVind. Siden da har virksomheden udviklet sig til at omfavne flere forskellige initiativer, der alle har til formål at stille idrætsforeninger stærkere.

Har I spørgsmål til KlubVind eller muligheden for at få et digitalt støttelotteri, er I velkomne til at kontakte Direktør Mads Hulgaard på telefon 25101820 eller mail: mh@klubvind.dk

Læs mere om KlubVind på www.klubvind.dk

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email